لبنیات جزء اصلی رژیم غذایی روزانه ما را تشکیل میدهد و برای آن دسته از دوستانی که کالری شماری میکنند دانستن کالری هر یک از لبنیات حیاتی است. در این صفحه کالری و ارزش غذایی لبنیات مختلفی مانند ماست، شیر ، پنیر ، بستنی و … را برای شما عزیزان آماده کرده ایم.
بستنی شکلاتی
1 لیوان 148 گرم
377
31
7
25
26
بستنی وانیلی ساده
1 لیوان 100 گرم
290
34
5
16
30
پنیر پارمسان
1 لیوان 100 گرم
431
4
38
28
1
پنیر تبریز
1 لیوان 150 گرم
396
6
21
32
6
پنیرچدار
1 لیوان 130 گرم
532
2
33
44
1
پنیر خامهای
1 لیوان 230 گرم
810
6.2
17
80
0.5
پنیر گودا
1 لیوان 200 گرم
705
4.5
49
54
4.4
پنیر موزارلا
1 لیوان 112 گرم
336
2.5
25
25
1
خامه
1 لیوان 120 گرم
414
3.3
2.5
44.4
0.1
شیر
1 لیوان 244 گرم
146
8
6
11
17
شیر بدون چربی
1 لیوان 245 گرم
86
12
8.4
0.4
12.5
شیر کم چرب
1 لیوان 244 گرم
102
12.2
8.2
2.4
12.7
کره
1 لیوان 227 گرم
1628
0.1
1.9
184
0.1
ماست چرب
1 لیوان 245 گرم
149
11.4
8.5
8
11.4
ماست کم چرب
1 لیوان 245 گرم
137
17
14
2
17
غذاهای ایرانی با برنج تنوع بالایی دارند و هر کدام مقدار کالری مخصوص خود را دارد.
در حالت کلی کالری برنج به صورت زیر است:
نوع | مقدار | کالری |
برنج سفید پخته | یک کفگیر | 250 |
برنج سفید پخته | 100گرم | 120 |
برنج سفید خام | 100گرم | 130 |
برنج قهوه ای | 100گرم | 110 |
کالری سایر غذاها با برنج:
استامبولی پلو
یكی دیگر از پلوهای مخلوط رایج ما ایرانیها استامبولی است كه شامل پیاز، روغن، سیبزمینی، گوجهفرنگی تازه، برنج و گاهی گوشت میشود. این پلو یك غذای ساده است و زمانیكه در آن از گوشت قرمز هم استفاده میشود، از لحاظ كیفیت تغذیهای، یك غذای كامل و مغذی بهشمار میآید. در هر قاشق غذاخوری از استامبولیپلو حدود 25كیلوكالری انرژی نهفته است.
عدس پلو
یكی از غذاهای سنتی ما ایرانیها عدس پلوست كه شامل عدس و برنج است. عدسپلو حتی اگر ساده و بدون گوشت، مرغ یا كشمش هم مصرف شود، از لحاظ كیفیت تغذیهای یك غذای كامل به حساب میآید. در هر قاشق غذاخوری عدسپلو حدود 35 كیلوكالری وجود دارد. كالری كشمش و گوشتی كه همراه عدسپلو مصرف میشود، باید جداگانه محاسبه شود.
لوبیاپلو
پلوی مخلوط بعدی، لوبیاپلوست كه شامل پیاز، گوشت قرمز (تكهای یا چرخشده)، روغن، لوبیا سبز، رب گوجهفرنگی و برنج است. كالری پلوهای مخلوط برحسب میزان محتویات داخل پلو و روغن مصرف شده در آن، میتواند متغیر باشد اما بهطور متوسط در هر قاشق غذاخوری از لوبیاپلو حدود 30 كیلوكالری انرژی وجود دارد.
آلبالو پلو
یكی از غذاهای رسمی و اصیل ایرانی كه البته ممكن است به سبب طعم شیرینش همه آن را دوست نداشته باشند، آلبالوپلوست. این غذای خوشمزه را میتوان با مرغ یا گوشت قلقلیهای كوچك سرو كرد. این پلو شامل آلبالوهای پخته شده در شكر، برنج و روغن است. به سبب شكر استفاده شده در تهیه این غذا، كالری این پلو نسبت به سایر پلوهای مخلوط بالاتر است. در هر قاشق غذاخوری آلبالوپلو حدود 50 كیلوكالری انرژی نهفته است.
باقلاپلو
یكی از پلوهای رسمی ما ایرانیها باقلاپلوست كه معمولا با مرغ، گوشت یا ماهیچه سرو میشود. این پلوی رسمی شامل باقلا سبز، برنج، روغن و شوید است. از آنجاییكه معمولا باقلا روغن به خود جذب میكند و ممكن است پلو خشك به نظر برسد، اغلب باقلاپلو را نسبت به سایر پلوهای مخلوط چربتر درست میكنند. كالری مرغ، ماهیچه یا گوشتی كه همراه باقلا پلو مصرف میشود باید جداگانه محاسبه شود. در هر قاشق غذاخوری از باقلا پلوی ساده حدود 40 كیلوكالری انرژی وجود دارد.
غذا با ماهی جزو سالمترین انواع غذاهاست که به همه ردههای سنی توصیه اکید می شود.
اما هرنوع ماهی چقدر کالری دارد؟
کالری ماهی ها ی خام |
نوع | میزان کالری | نوع | میزان کالری |
اردک ماهی (100 گرم) | 88 | شمشیر ماهی (100 گرم) | 120 |
ازون برون (100 گرم) | 115 | صدف (100 گرم) | 86 |
خاویار (100 گرم) | 252 | کیلکا (100 گرم) | 158 |
خرچنگ (100 گرم) | 87 | کوسه (100 گرم) | 130 |
سفره ماهی (100 گرم) | 117 | گربه ماهی (100 گرم) | 105 |
شاه ماهی (100 گرم) | 158 | لابستر (100 گرم) | 90 |
میگو (100 گرم) | 106 | ماهی سفید (100 گرم) | 134 |
ماهی تن (100 گرم) | 103 | ماهی قزل آلا (100 گرم) | 138 |
ماهی حلوا (100 گرم) | 90 | ماهی کپور (100 گرم) | 162 |
ماهی ساردین کنسرو شده در روغن (100 گرم) | 820 | ماهی کفشک (100 گرم) | 90 |
ماهی سالمون قرمز نروژی (100 گرم) | 168 | ماهی مرکب (100 گرم) | 175 |
ماهی سرخو (100 گرم) | 100 | ماهی هامور (100 گرم) | 92 |
کالری ماهی ها ی بخار پز |
ماهی خاردار بخار پز (100 گرم) | 117 | ماهی آزاد بخار پز (100 گرم) | 206 |
ماهی روغنی بخار پز (100 گرم) | 105 | نیزه ماهی بخار پز (100 گرم) | 155
|
اگر می خواهید کالری هر نوشیدنی را در طول روز مینوشید بدانید جدول زیر را با دقت بخوانید:
ماده غذایی | مقدار | کالری |
آب | 100 گرم | 0 |
آب آلبالو | 1 لیوان | 100 |
آب آلوئه ور | 1 لیوان | 110 |
آب آناناس | 1 لیوان | 105 |
آب انار | 1 لیوان | 105 |
آب انبه | 1 لیوان | 120 |
آب انگور | 1 لیوان | 130 |
آب پرتقال | 1 لیوان | 90 |
آب توت فرنگی | 1 لیوان | 75 |
آب سیب | 1 لیوان | 100 |
آب شاه توت | 1 لیوان | 80 |
آب طالبی | 1 لیوان | 60 |
آب کرفس | 1 لیوان | 40 |
آب گریپ فروت | 1 لیوان | 80 |
آب گوجه فرنگی | 1 لیوان | 35 |
آب لیمو شیرین | 1 لیوان | 75 |
آب نارگیل | 1 لیوان | 40 |
آب نارنج | 1 قاشق غذاخوری | 2 |
آب هندوانه | 1 لیوان | 60 |
آب هویج | 1 لیوان | 80 |
آبغوره | 1 قاشق غذاخوری | 2 |
آبلیمو ترش | 1 قاشق غذاخوری | 5/0 |
چای تلخ | 1 لیوان | 2 |
دلستر | 1 لیوان | 70 |
دوغ | 1 لیوان | 55 |
سرکه | 1 قاشق غذاخوری | 2 |
شربت میوه | 1 لیوان | 110 |
شهد موز | 1 لیوان | 110 |
شهد هلو | 1 لیوان | 115 |
شیر 5/1 درصد | 1 لیوان | 110 |
شیر سوی | 1 لیوان | 120 |
عرقیجات | 1 لیوان | 2 |
قهوه | 1 لیوان | 2 |
کافی میکس | 100 گرم | 450 |
کافی میکس | 1 بسته | 90 |
نسکافه | 1 لیوان | 2 |
نوشابه کوک | 1 لیوان | 110
|
مرغ مهمان اصلی سفرههاست و آشپزی با مرغ به دلیل تنوع انواع غذایی و در دسترس بودن آن رایجتر از سایر گوشتهاست.
گالری و ارزش غذایی گوشت و مرغ |
کالری | مقدار | نوع |
167 | 85 گرم | پای مرغ (ران)، بدون پوست، کبابی |
223 | 85 گرم | پای مرغ (ران)، با پوست، کبابی |
142 | نیمی پستان | سینه مرغ بدون پوست، کبابی |
193 | نیمی پستان | سینه مرغ با پوست، کبابی |
161 | نیمی پستان | سینه مرغ بدون پوست، سرخ شده در روغن |
99 | 1 بال “35.5 گرم” | بال مرغ، با پوست، کبابی |
135 | 85 گرم | کبد مرغ، پخته شده
|
آیا با هر غذایی باید نان بخورید؟ البته که عادت سالمی نیست و باید در هنگام خوردن غذا از خوردن نان زیاد اجتناب کنید اما این مسئله فقط مربوط به شما نیست چراکه اکثر مردم ایران نان را جزء اصلی سفرههای خود میدانند.
در ادامه به بررسی کالری انواع نان ها می پردازیم:
نان بربری
بربری یكی از محبوبترین نانهای سنتی ایرانیها بهویژه هموطنان آذریزبان ماست كه از آرد گندم نیمه كامل (نیمه سبوس گرفته) تهیه میشود. بوی مطبوع بربری به حدی است كه امكان ندارد از كنار نانوایی بربری رد شوید و هوس نكنید یكی بخرید. در هر كف دست (بدون احتساب انگشتان) از نان بربری 75 تا 80 كیلوكالری انرژی موجود است.
نان تافتون
تافتون هم یكی دیگر از انواع نانهای سنتی ایرانیهاست كه طرفداران زیادی دارد. این نان از آرد گندم سفید یا سبوس گرفته تهیه میشود. نان تافتون معمولا گرد است و قطری حدود 40 سانتیمتر دارد. این نوع نان در گذشته بینمك پخت میشد و به عنوان نان رژیمی برای بیماران دارای فشار خون مورد استفاده قرار میگرفت. در هر كف دست از نان تافتون 35 كیلوكالری انرژی وجود دارد.
نان لواش
لواش، نان سنتی مردم ارمنستان است؛ البته این نان یكی از نانهای محبوب ما ایرانیها هم هست. در تهیه این نان نازك از آرد سفید (سبوس گرفته) استفاده میشود. از آنجاییكه در تهیه این نان از آرد سفید و جوششیرین استفاده میشود از لحاظ تغذیهای نسبت به سایر نانهای سنتی ایرانی جایگاه پایینتری دارد. هر كف دست نان لواش حدود 25 كیلوكالری انرژی دارد.
نان سنگك
سنگك، نان ملی ایرانیها و بیشك محبوبترین نان است كه روی سنگریزههای داغ در تنور پخته میشود؛ البته حالا نوع ماشینی سنگك هم پخته میشود كه خیلی طرفدار ندارد. این نوع نان را از آرد كامل (سبوس نگرفته) تهیه میكنند. این ویژگی باعث میشود نان سنگك از لحاظ كیفیت تغذیهای یك سر و گردن بالاتر از بقیه نانها باشد. در هر كف دست از نان سنگك معادل 75 تا 80 كیلوكالری انرژی نهفته است.
نان باگت
باگت، نان فرانسوی است كه از آرد گندم سفید یا سبوس گرفته تهیه میشود. این نان بافتی یكنواخت و ضخامتی مناسب دارد و پوك و روشن است. همچنین پوسته آن تردی خوبی دارد و برای تهیه انواع ساندویچ مناسب است. در هر برش 30 گرمی از نان باگت (شیرین نشده) حدود 75 كیلوكالری انرژی وجود دارد.
نان تست
تست نوعی نان ورقه شده انگلیسی است كه با قرار گرفتن مقابل حرارت، برشته میشود. نان تست را میتوان با آردگندم و آرد روگن (چاودار) تهیه كرد. اگر در تهیه نان تست آرد روگن یا چاودار استفاده شده باشد به دلیل اینكه این آرد تیره است، نان تست به دست آمده هم تیره میشود كه به تست سیاه معروف است. هر یك برش نان تست متوسط، معادل یك واحد نان و برابر با 80 كیلوكالری انرژی است.
نان جو
یكی از انواع رایج نان بهویژه در رژیم های لاغری، نان جوست كه از آرد جو تهیه میشود. آرد جو نسبت به آرد گندم قدرت سیركنندگی و فیبر بالاتری دارد؛ بنابراین برای كسانیكه قصد گرفتن رژیم لاغری دارند، انتخاب مناسبتری است؛ البته كالری آن با انواع نانهای تهیه شده از آرد گندم فرقی نمیكند. در هر كف دست نان جو حدود 80-75 كیلوكالری انرژی نهفته است.
نان سوخاری
نان سوخاری نان حجیم شدهای است كه برش داده شده، داخل فر خشك میشود. انواع نان خشك از جمله نان سوخاری در صورتیكه از آرد كامل و سبوس نگرفته شده تهیه شده باشند، از لحاظ تغذیهای بسیار سودمند هستند. نانهای خشك از جمله نان سوخاری شاخص گلایسمی پایین و قدرت سیركنندگی بالایی دارند. این نان برای دیابتیها و كسانیكه قصد لاغر شدن دارند، گزینه مناسبی است. یك تكه نان سوخاری متوسط (شیرین نشده) حدود 35 تا 40 كیلوكالری دارد.
نان همبرگری
همانطور كه از اسمش پیداست، از این نان برای سرو همبرگر استفاده میشود. این نان خوشمزه برحسب آنكه شیرین شده یا شیرین نشده باشد، كالری متفاوتی دارد. در اغلب رستورانها از انواع شیرین شده نان همبرگر استفاده میشود. در هر 30 گرم نان همبرگر معمولی كه تقریبا معادل نصف آن میشود حدود 80 كیلوكالری انرژی موجود است.